INÈDITS – Núm 4 – Gener 2015

Edició impresa aquí
Edició ebook-pdf aquí

Editorial Núm 4 – Gener 2015

Després d’un trimestre de silenci INÈDITS apareix amb la mateixa força amb què el gener de l’any passat vam publicar el primer número de la revista. Llavors ens encoratjava el somni vers un projecte nou en favor de la nostra cultura i, més concretament, de la nostra literatura. I podem constatar que aquesta il·lusió, en data d’avui, encara és ben viva.

El primer conte que trobareu en l’edició d’INÈDITS d’aquest trimestre és obra d’Yves Gerbeau. A L’home que llegia l’Eneida l’autor ens mostra la trobada accidental de dues persones que, en base a aquesta coneixença atzarosa, iniciaran una relació més íntima. Però es tracta de dos personatges que tenen molts buits a les seves vides i els costa mantenir el lligam afectiu. El relat ve il·lustrat per l’artista Montse Bugatell, que amb una tècnica mixta de dibuix a llapis amb retoc digital ens presenta, de forma al·legòrica, la lluita entre el conscient i el subconscient d’aquests personatges.

El següent inèdit, Nicanor i l’oca Sió, de Joan Gausachs i Marí, ens porta a l’ambient dels contes a la vora del foc amb una història on hi entra la màgia de les faules, els encanteris, els camins a la cerca de l’èxit, i el toc d’humor tan habitual d’aquest autor. En aquesta ocasió el dibuix és obra de Gabriel Lemkow, que amb tècnica mixta de llapis i aiguada, i amb un traç fresc que lliga a la perfecció amb la vivor del relat, ens mostra el món inversemblant on viuen els personatges: en Nicanor i l’oca Sió.

Per acabar i de la mà d’Anna Porquet Botey podrem gaudir de Secrets, conte amb què l’autora va rebre l’accèssit del XVIII Premi Montserrat Roig. És aquesta una narració intimista que ens col·loca cara a cara amb una de les malalties que sacsegen actualment la nostra societat: l’Alzheimer. L’autora de la il·lustració, Dolors Mas, amb la seva aquarel·la ha aconseguit traspassar la funció de retrat i regalar-nos, amb una imatge força expressiva, la seva interpretació del caràcter i sentiments de la mare de la protagonista.

Us desitgem que gaudiu d’aquestes lectures.

Equip editorial

2 thoughts on “INÈDITS – Núm 4 – Gener 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s