El qüestionari: Montserrat Úbeda

Montserrat Úbeda ha crescut sempre envoltada de llibres, i per això no és pas difícil d’entendre que la seva vida hi estigui íntimament lligada des de l’ofici de llibretera. Durant més de 10 anys va assumir la direcció de la llibreria Ona, espai que coneixia prou bé perquè quasi era la seva llar, i després del seu tancament (un dels molts que malauradament han tingut lloc els darrers anys) va fer mans i mànigues per reobrir-la, a Gràcia, i continuar endavant. Perquè, com diu ella mateixa: “Vull continuar vivint de vendre cultura en català“.

https://www.facebook.com/OnaLlibres

Montserrat Úbeda - foto

 1. Abans de rebre la nostra sol·licitud perquè contestessis aquest breu qüestionari, havies sentit a parlar de la Revista de creació literària Inèdits? I en cas afirmatiu, per quin canal t’havies assabentat de la nostra existència?

MU.- No sabia de la seva existència.

 2. En el primer article publicat al blog anunciàvem la nostra voluntat de treballar a favor de l’escriptura de contes escrits originàriament en català. I afegíem:

 “Des d’INÈDITS defensem aquest gènere, sovint tan oblidat des de les empreses editorials, i pretenem oferir-li un espai de qualitat que, aquesta és la nostra intenció, amb el temps es converteixi en un referent per als contistes.”

Creus que és necessària una revista d’aquest estil, una mica en la línia de les gran revistes -sobretot estatunidenques- que publiquen contes d’autors que després llegim com a autors consagrats dins el panorama literari (Edgar A. Poe, Ray Bradbury, Daniel Keyes, John Cheever, i tants altres)?

MU.- Crec que és molt necessària, com interessant per la difusió no tan sols dels contes sinó també de la literatura.

 3. Creus que avui en dia el conte està poc o mal considerat, fins i tot entre els escriptors, enfront de la novel·la?

MU.- Hi ha poca informació, poc interès, potser ens hem centrat més amb la novel·la, marginant moltes vegades aquest gènere.

 4. Nosaltres, a Inèdits, utilitzem la paraula “conte” per tal de recuperar-la enfront del mot “relat”, tant en voga en els darrers temps. Consideres que hi ha diferència entre el significat d’una i altra paraula? I en cas afirmatiu, quina seria aquesta diferència.

MU.- Per mi no hi ha diferència, quan m’he de referir  a recull de contes o relats curts.

 5. Aquesta és una pregunta de rebot: què voldries saber tu al voltant de la Revista de creació literària Inèdits?

MU.- Qualsevol mena d’informació de les lletres, ja sigui de literatura, m’interessa.

Gràcies per dedicar-nos el teu temps.

Equip editorial l’INÈDITS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s