Carla Soza, il·lustradora de Finestres que aturen la foscor

Carla Soza, artista xilena resident a Manresa, en acabar els estudis de Filosofia i Història de l’Art va realitzar el seu primer projecte pictòric tot centrant-lo en l’erotisme. Altres temes que treballa són el retrat, el paisatge urbà i les cultures Mapuche i Selknam. A més de la pintura en diversos suports (llenç, cartó i fusta) va dur a terme un conte eròtic il·lustrat, Postlove (publicat el 2013), projecte realitzat amb esbós a llapis, Illustrator, Photoshop i Indesign.

En la seva obra eròtica es pot observar una àmplia gamma de vermells, que de vegades contrasten amb altres colors primaris, tot unint cada pla dins un mateix enquadrament. Els traços es fonen amb els colors creant diferents atmosferes. Amb aquests recursos estètics l’artista busca emfatitzar la unitat o totalitat que es juga en l’erotisme més enllà dels seus subterfugis.

Respecte al paisatge urbà, a més de la influència del còmic, destaca l’ambigüitat de les seves figures humanes monocromes: siluetes anònimes que passen pel llenç sense deixar petjada de la seva individualitat, però creant amb això un misteri i una màscara que els protegeixen de la mirada de l’espectador.

La individualitat és reivindicada per Soza en els retrats i autoretrats, subjectius i formalment diversos, amb la qual cosa constata el procés de captar amb formes simples el sentiment que aquests rostres li evoquen.

Les cultures Mapuche i Selknam queden registrades, en l’univers gràfic de l’autora, com a subtils vestigis d’un passat remot i un present complex a causa de l’extermini i la ignorància provocada sobre les cultures ancestrals de la seva terra natal.

2 finestres que aturen la foscor-carla soza (3)

http://www.carlasoza.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s