INÈDITS – Núm 8 – Abril 2016

Coberta Inèdits 8

Edició impresa aquí
Edició ebook-pdf aquí

La primavera encara incipient d’aquest 2016 ens duu de ple cap al mes d’abril. Un mes que sempre se’ns mostra amb l’empremta del seu homenatge a la lectura, a l’escriptura… als llibres, en definitiva. Enguany, a més, la celebració de Sant Jordi s’escau en dissabte, amb tot el que aquesta coincidència pugui aportar de positiu i/o de negatiu. Però des d’Inèdits estem convençuts que serà una festa exitosa i hi volem contribuir amb els tres contes del present número de la revista.

El bandoler ferit, de Roser Blàzquez, ens situa en una zona rural on les muntanyes presenten mil amagatalls i la cinglera oculta balmes i coves gairebé impracticables. És en aquest indret on el bandoler més temut per la població, en Capablanca, hi té el seu cau. Però la seva vida canviarà quan, una tarda d’hivern, el botí del robatori sigui un llibre. Amb traç descriptiu i detallista la il·lustració, obra de Sílvia Armangué, ens mostra aquests objectes, els llibres, com a focus essencial de la nostra atenció, i al seu costat els personatges principals de la història.

A continuació us presentem un nou conte de Joan Gausachs i Marí, que ja havia col·laborat amb nosaltres en un altre número de la revista. Gabriel Lemkow és l’artista encarregat de regalar-nos la seva visió d’aquesta lectura, amb un treball impecable on podem apreciar la solitud del protagonista de Jim Nash, un home de poca sort, que només disposa de la companyia fidel del seu cavall. I l’autor del conte, com és habitual en la seva prosa, ens ofereix una divertida narració tot elaborant una paròdia al voltant de tantes i tantes històries de cowboys.

I per acabar, el tercer conte d’Inèdits és obra de Júlia Lancho: El pacte. En ell hi trobem una faula irònica al voltant de tot l’entramat de contactes i intercanvis de promeses i favors, entre els dirigents dels diferents partits polítics, després de les eleccions municipals d’un petit poble de l’interior. Però sobretot, una crítica al voltant dels interessos ocults que amaga cada petit acord. En aquesta ocasió és Raül Royo qui il·lustra la història, tot fixant la seva atenció en aquest somni etern de poder i riquesa i, alhora, mostrant la distància que existeix entre el poble i l’home ambiciós i sense reserves.

Com hem comentat a l’inici, amb la publicació d’aquestes tres històries en el número 8 de la revista Inèdits, pretenem col·laborar en la celebració de Sant Jordi d’aquest 2016. I esperem que la lectura dels contes us resulti tan grata com ho ha estat per a nosaltres.

Feliç Dia del llibre!

Equip editorial

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s