Editorial n. 9 – INÈDITS

coberta-inedits9_web_

Edició impresa aquí
Edició ebook-pdf aquí

L’estiu ja truca a la porta i damunt la taula tenim la planificació de les esperades, somniades i desitjades vacances. Mar, muntanya, relax, activitat… Haurem de triar una opció i preparar els dies d’oci per tal de gaudir-los ara, per endavant, i després, quan els puguem viure de ple. Però també cal tenir present redactar la relació de lectures que volem fer al llarg de l’estiu, i entre elles no hi pot faltar el número d’Inèdits que ara us presentem.

Per fer-vos cinc cèntims del primer conte us plantejarem una qüestió: us heu preguntat mai com seria la nostra vida si poguéssim assolir tot allò que desitgem? Aquesta és la proposta de Dreams, el conte de Ramona Solé, i l’autora ens situa en una època indeterminada en la qual aquest somni és possible. Ara bé, la fina línia entre il·lusió i realitat de vegades pot convertir-se en un conflicte difícil de superar. Toni Arencón Arias ha estat l’artista encarregat d’il·lustrar la història, i la imatge que ens ofereix reflecteix a bastament les interferències i trastorns que pot tenir la son i, de retruc, el somni.

Aquest joc amb la realitat també el trobem en el conte d’Anna Maria Porquet, que per segon cop col·labora amb la revista Inèdits. En la seva història, Margarides arran de mar, la protagonista viu i condueix la seva vida pels camins que ella mateixa determina, i només al cap dels anys, en trobar-se emmirallada en una situació semblant a aquella que va marcar-li el futur, té l’oportunitat de valorar la decisió presa. Montse Assens, amb la seva il·lustració, ens sintetitza els diversos elements simbòlics que destaquen com a emblema d’aquesta història.

I per acabar, el personatge amb el qual s’inicia la història d’Un simi troba el buit al mar, el conte de Francesc Barrio, es desperta malmès, ressacós i totalment desubicat. Ni tan sols el petit espai que podria contemplar des de l’holo-finestra, si aconseguís aixecar-se, l’ajudaria a situar-se. Però quan sí que ho faci haurà d’enfrontar-se a la realitat d’aquell matí, i després de tot un seguit de peripècies l’autor ens condueix a un final que el nostre il·lustrador, Ramon Navarro Bonet, ha sabut reflectir amb el traç inconfusible del seu estil simbòlic i despullat.

D’una o altra manera, en clau futurista, intimista o de ciència-ficció, els tres contes del número d’estiu d’Inèdits ens parlen dels somnis i de les il·lusions, ens parlen de les vides que podem viure si ens allunyem de la nostra realitat, de les decisions preses i del futur al qual ens aboca el caminar. Lectures totes tres que, per altra banda, de ben segur us faran una grata i amena companyia aquest estiu.

Bona lectura!

 

Equip editorial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s