Biblioteques del món: Sainte-Geneviève, París.

Benvolguts bibliòfils, us convidem a fer un tomb per algunes de les biblioteques més espectaculars i singulars del món, de les més clàssiques a les més futuristes i, fins i tot, alguna que ja no hi és, en una nova secció que encetem avui. Alceu els ulls del llibre i deixeu-vos seduir per l’atmosfera d’aquest temples únics del paper i el coneixement.

Marxem a París, a la Biblioteca Sainte-Geneviève.

Declarada monument històric el 1.992, la biblioteca Sainte-Geneviève va ser construïda entre 1.844 i 1.850. Henri Labrouste, arquitecte encarregat de la seva construcció, va fer un prototip de biblioteca pública i edifici funcional, innovador per la seva estructura metàl·lica i simbòlica.


La Biblioteca Sainte-Geneviève, enciclopèdica, interuniversitària i pública, és hereva de les col·leccions de l’antiga abadia de Sainte-Geneviève i conserva entre 1,5 i 2 milions de documents de totes les àrees del coneixement.

El seu fons general es completa amb dos fons especialitzats, el de “Reserva” de documents antics, rars i valuosos, així com el de la “Biblioteca nòrdica” de llengües i cultures Fenno-escandinaves.http://www.bsg.univ-paris3.fr/
Fotos:Marie-Lan Nguyen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s