Inèdits núm 13. Editorial

Edició impresa aquí
Edició ebook-pdf aquí

Encetem el 2018 i, amb el nou any, us oferim un altre número de la Revista de creació literària Inèdits. En aquest primer trimestre els contes que publiquem, com veureu ressenyat en aquesta Editorial, es mouen en tres gèneres que esdevenen el cavall de batalla dels tres autors que els han escrit: humor, fantàstic, i ciència-ficció. Us convidem a continuar llegint per saber-ne alguna cosa més.

Les adaptacions és obra de Joan Gausachs i Marí, un autor ja conegut a Inèdits i que ha volgut col·laborar de nou amb nosaltres. I és bo que aquest conte arribi justet després de les festes nadalenques perquè, amb l’humor habitual d’aquest escriptor, el que trobem en aquesta història és una divertida recreació d’una representació dels “Pastorets” força accidentada, i també com ho viu el dramaturg que l’ha creada. El dibuix que acompanya el conte ve signat per l’artista Pilar Campmany, qui ens mostra amb el seu traç realista una de les possibles escenes del que trobem a la narració.

L’autora del segon conte també és una habitual d’Inèdits: Alícia Gili. En aquesta ocasió i com a gran coneixedora de les rondalles i de les criatures fantàstiques, ens ofereix La cadira de les bruixes, una versió lliure de la llegenda de “La bruixa Mamaxó” on apareix un ésser ben peculiar: el gatillop. L’artista encarregada de la il·lustració és M. Jesús Royo, qui amb el seu dibuix ens descriu l’escena del ball de les bruixes a la llum de la lluna plena, amb la protagonista a la dreta i el gat fer als seus peus i en primer pla.

El tercer conte, L’arca de Noè, pertany també a un escriptor ben conegut a Inèdits: menut. Amb aquesta història ens hem de situar en un moment en què la humanitat ha quedat delmada a causa d’una terrible epidèmia provocada per una mutació del virus de la SIDA. Per sort, les investigacions sembla que avancen amb bon peu i una doctora ha descobert una possible vacuna… si no fos per un petit detall que no acaba de funcionar. Yolanda Urango és l’artista que s’ha encarregat de la il·lustració del conte, i ens presenta un dels espais on anirà a parar el nostre protagonista.

Tal com hem esmentat a l’inici, el número 13 d’Inèdits presenta tres gèneres diferents que, alhora, marquen l’estil personal de cadascun dels autors, tots tres amb altres publicacions a la revista. Cosa que ens fa proclamar el bon estat de salut del conte a casa nostra, i com d’important és continuar treballant perquè l’espai que li pertany en el món literari li sigui reconegut amb escreix.

Bona lectura!

Equip editorial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s