Yolanda Urango, il·lustradora de L’arca de Noè

Yolanda Urango – il·lustradora

De sempre he tingut atracció per les arts plàstiques, sobretot el dibuix i la pintura. Els meus inicis amb els pinzells van ser amb la pintura sobre teixits. D’aquí i d’això fa ja uns 25 anys, vaig passar ha experimentar la pintura a l’oli i també l’aquarel·la. Per tal d’adquirir coneixements amb la pintura, al principi, vaig assistir a tallers al Cercle artístic de Manresa (encara que vaig haver de deixar-ho per incompatibilitat amb la feina) del qual segueixo formant part i actualment assistint a tallers d’aquarel·la un cop per setmana . En aquests tallers he conegut a un grup d’aquarel·listes fantàstics. He participat en nombrosos concursos de pintura ràpida i puc dir que han estat els meus millors professors i encara avui dia segueixo aprenent d’ells.

L’oli va ser la primera tècnica en la qual em vaig iniciar amb unes ganes enormes de plasmar els paisatges que tenia al meu voltant, però la participació en els concursos em va permetre conèixer a diferents artistes, tècniques i estils. Des de llavors he intentat perfeccionar amb l’oli i l’aquarel·la, tot i que en aquests últims anys és amb aquesta última tècnica per la qual sento veritable addicció.

Hi ha vegades que pintaria tot el que m’envolta, qualsevol detall que em inspiri textura, color, o bellesa. Una de les sensacions més agradables és poder plasmar unes notes al retorn d’un passeig, excursió o sortida, o encara millor realitzar-ho in situ. Això és una cosa que l’aquarel·la et permet gaudir moltíssim!

Principalment la temàtica de les meves pintures es basen en paisatges, encara que com deia anteriorment gaudeixo amb qualsevol tipus de natures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s