El qüestionari: Teresa Saborit

Teresa Saborit, molt coneguda a les xarxes per la seva tasca com a creadora del blog La Llibreta Vermella i impulsora del projecte VullEscriure.cat, és escriptora i recentment ha vist publicat el recull de relats Els llops ja no viuen al boscos (XI Premi 7lletres, 2016).

Teresa Saborit - FOTO

Teresa Saborit Els llops ja no

1. Abans de rebre la nostra sol·licitud perquè contestessis aquest breu qüestionari, havies sentit a parlar de la Revista de creació literària Inèdits? I en cas afirmatiu, per quin canal t’havies assabentat de la nostra existència?

TS.- És clar que sí! A través de la Sílvia Romero: fantàstica escriptora i gran impulsora i dinamitzadora d’iniciatives literàries d’aquest país.

2. En el primer article publicat al blog anunciàvem la nostra voluntat de treballar a favor de l’escriptura de contes escrits originàriament en català. I afegíem:

“Des d’INÈDITS defensem aquest gènere, sovint tan oblidat des de les empreses editorials, i pretenem oferir-li un espai de qualitat que, aquesta és la nostra intenció, amb el temps es converteixi en un referent per als contistes.”

Creus que és necessària una revista d’aquest estil, una mica en la línia de les gran revistes -sobretot estatunidenques- que publiquen contes d’autors que després llegim com a autors consagrats dins el panorama literari (Edgar A. Poe, Ray Bradbury, Daniel Keyes, John Cheever, i tants altres)?

TS.- Crec que totes les iniciatives que fomentin el gust per la literatura són més que benvingudes. Com més formats es potenciïn, més fàcil serà que cadascun dels lectors potencials trobin/descobreixin el seu format ideal, al mateix temps que facilita la recerca de noves lectures a aquells que ja són amants del gènere.

3. Creus que avui en dia el conte està poc o mal considerat, fins i tot entre els escriptors, enfront de la novel·la?

TS.- Crec que amb la irrupció de les noves tecnologies el «prestigi» amb què comptava la novel·la anys enrere està de capa caiguda davant de nous formats cada vegada més breus.

4. Nosaltres, a Inèdits, utilitzem la paraula “conte” per tal de recuperar-la enfront del mot “relat”, tant en voga en els darrers temps. Consideres que hi ha diferència entre el significat d’una i altra paraula? I en cas afirmatiu, quina seria aquesta diferència?

TS.- Per mi són sinònims… Si bé la paraula «conte» potser té una connotació, o està molt lligat, a «infantil» i a narracions per a la canalla, mentre que en la paraula «relat» aquesta associació tan directa no existeix.

5. Aquesta és una pregunta de rebot: què voldries saber tu al voltant de la Revista de creació literària Inèdits?

TS.- Voldria conèixer les persones que formen part de l’equip de la revista, per poder-los posar a totes cara i ulls 😀

Gràcies per dedicar-nos el teu temps.

Equip editorial l’INÈDITS

2 thoughts on “El qüestionari: Teresa Saborit

  1. Gràcies a tu, un cop més, per dedicar-nos el teu temps.

    I referent a les persones que integrem l’Equip editor, és cert que en el blog no apareixen els noms, però els podeu trobar en l’edició, tant en paper com en e-book, de la revista.

    Som M. Jesús Royo, Olga Sanfeliu, i Sílvia Romero.

    INÈDITS

Deixa un comentari