INÈDITS – Núm 1 – Gener 2014

Publicació en paper: clicar aquí
Publicació en ebook-pdf: clicar aquí

Editorial

INÈDITS. Revista de creació literària, inicia el seu camí de publicacions dins el primer trimestre del nou any i se suma així a les moltes activitats programades al voltant del Tricentenari, tot adoptant la seva mateixa filosofia: commemorar, reimaginar, cohesionar i projectar.

En aquest número trobareu tres contes ben diferenciats entre ells, tant per registre literari com per temàtica.

Maria Victòria Lovaina, escriptora ja coneguda en els cercles literaris i amb una última publicació que ha tingut força ressò (Pell de gat, obra guardonada amb el Premi Soler i Estruch de narrativa curta 2012), ens presenta amb Lucrècia l’evocació d’un indret ben particular: els jardins per on passejava la tortuga Lucrècia sota la mirada encara ingènua de dos adolescents. Però aquest espai mític conté secrets inconfessats, misteris, incògnites, i la narració ens durà a la revelació de totes aquestes qüestions. El conte ha estat il·lustrat per Sofia Gómez Barroso.

Tot seguit, amb el dibuix suggeridor d’Alba Comas, tenim Històries de família, del contista Lluís Julian, que amb aquest relat ens ofereix una de les poques narracions totalment realistes sorgides de la seva ploma i inspirada en l’observació directa del seu entorn. Perquè l’autor es basa en els caràcters i forma d’actuar d’una de tantes famílies amb qui podem conviure qualsevol de nosaltres. Potser, fins i tot, ens hi podem identificar. I amb la seva història d’aparença senzilla ens enfronta a la veritat de solitud i incomunicació en què sovint vivim immersos.

I per tancar la revista ens endinsarem en la narració de Jordi Masó, Ampolla al mar, que amb aquest treball trenca amb el seu registre habitual d’especialista del microrelat, un gènere en el qual ha reeixit i ha estat guardonat en nombroses ocasions. En aquestes pàgines l’autor ens ofereix un conte circular on la recerca dels orígens es converteix en la fita principal del protagonista. La imatge que il·lustra aquesta narració és obra de M. Jesús Royo.

Des d’INÈDITS esperem que la lectura d’aquests contes us resulti tan amena com ha estat, per a nosaltres, la seva selecció.

Equip editorial

4 thoughts on “INÈDITS – Núm 1 – Gener 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s