El qüestionari: Sílvia Muntané i Gerard Remendo

Avui el nostre qüestionari ens l’han respost els llibreters Sílvia Muntané i Gerard Remendo des de la llibreria Saltamartí, de Badalona.

SALTAMARTI - Silvia Munt ané i Gerard Remendo

1. Abans de rebre la nostra sol·licitud perquè contestessis aquest breu qüestionari, havies sentit a parlar de la Revista de creació literària Inèdits? I en cas afirmatiu, per quin canal t’havies assabentat de la nostra existència?

SiR: No us coneixíem.

2. En el primer article publicat al blog anunciàvem la nostra voluntat de treballar a favor de l’escriptura de contes escrits originàriament en català. I afegíem:

“Des d’INÈDITS defensem aquest gènere, sovint tan oblidat des de les empreses editorials, i pretenem oferir-li un espai de qualitat que, aquesta és la nostra intenció, amb el temps es converteixi en un referent per als contistes.”

Creus que és necessària una revista d’aquest estil, una mica en la línia de les gran revistes -sobretot estatunidenques- que publiquen contes d’autors que després llegim com a autors consagrats dins el panorama literari (Edgar A. Poe, Ray Bradbury, Daniel Keyes, John Cheever, i tants altres)?

SiR: Sí, és molt interessant. Però pensem que no hi ha tradició de lectura de contes en aquest país. Són molt lloables els intents de fer visible aquest gènere.

3. Creus que avui en dia el conte està poc o mal considerat, fins i tot entre els escriptors, enfront de la novel·la?

SiR: Sí, molts cops quan oferim llibres de contes la gent ens arrufa el nas i cal fer una defensa del conte amb més arguments que en una novel·la!

4. Nosaltres, a Inèdits, utilitzem la paraula “conte” per tal de recuperar-la enfront del mot “relat”, tant en voga en els darrers temps. Consideres que hi ha diferència entre el significat d’una i altra paraula? I en cas afirmatiu, quina seria aquesta diferència?

SiR: Considerem que són exactament el mateix. La paraula CONTE també s’estén i s’obre als nens i nenes. El relat queda més exclusiu pels adults. A vegades ens hem trobat canviant la paraula “conte” per “relat” per superar la reticència del client a agafar l’exemplar de contes que li proposem.

5. Aquesta és una pregunta de rebot: què voldries saber tu al voltant de la Revista de creació literària Inèdits?

SiR: Ara, ja sabem qui sou, perquè la curiositat ens ha portat a cercar-vos i veure les publicacions que feu.

 

Gràcies per dedicar-nos el teu temps.

L’Equip editorial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s